Volant erbjuder alltid gratis rådgivning.

Vi vill hjälpa dig se ännu bättre ut. Denna sida är till för att guida dig genom accessoarsvärlden. Vi uppmanar dig att alltid kontakta oss om ni vill ha råd eller bara vill prata stil.

Vill du veta mer om produkterna, scrolla ner på denna sida så hittar du guides för var och en av våra kategorier.

Pins - snygg men underskattad detalj.

Pins är en extra touch som lyfter en outfit. De kan bäras vid många tillfällen och de står verkligen ut vart det än är. Här är några grundprinciper:

  • Se till att färgen på din pin matchar någon färg i resten av din outfit. Om resten av din outfit endast består av två färger behöver inte din pin matcha.
  • Se till att dina pins inte symboliserar något du inte står för. Många gånger finns politiska åsikter bakom designen på en pin men på Volant finns inte den risken.

Klicka här för att se en grym guide från ties.com.

Näsduken - pricken över i:et på varje outfit.

Näsduken har blivit ett måste. En tom bröstficka ser helt enkelt inte rätt ut.  Volant har många näsdukar i många olika färger och material. Följande är några tips. Se våra näsdukar här.

  • Vik näsduken precis som du vill. Ta friheten att vara kreativ. Det finns dock några standardvikningar. Klicka här för att se dessa. Det är en artikel från Care of Carl.

Manschettknapparna - subtila men kraftfulla.

Manschettknappar har du på dig vid formella tillfällen eller andra tillfällen när resten av din outfit är maxad.  Se våra manschettknappar här.
  • Bär inte manschettknappar utan slips/fluga. Knapparna ska alltså vara den sista accessoaren.
  • Manschettknappar funkar inte på alla skjortor. Kolla att dina skjortärmar har två snitt på varje arm innan du handlar några.
Vi rekommenderar denna artikel från Obsid om du vill veta mer.

Scarves - din bästa vän i kylan.

För scarves gäller i princip samma sak som med näsdukar. Matcha med outfiten och vik som du vill, enkelt.

Här är två artiklar som ger dig allt du behöver:

Slipsen - klassikern som aldrig dör ut.

Slipsar finns i många material och storlekar. Här på Volant har vi lite utav allt. Vi har ett extra fokus på virkade slipsar då vi tycker de är för oanvända. Se våra slipsar.

  • Se till att färgen passar in i outfiten. Den kan vara samma som kostymen eller helt olika men den måste passa. Vad betyder egentligen passa? Det är en bra fråga. Mycket handlar om känsla, men det finns många principer. Klicka här för att komma till en superbra artikel från Obsid.
  • Den näst viktigaste saken när det kommer till slipsar är att se till att det passar med de resterande accessoarerna. Matcha med näsduken, men bär inte exakt samma mönster och färg. Klicka här för att se en artikel om detta.

Flugan - det perfekta alternativet till slipsen.

  • Se till att färgen passar in i outfiten. Den kan vara samma som kostymen eller helt olika men den måste passa. Vad betyder egentligen passa? Det är en bra fråga. Mycket handlar om känsla, men det finns många principer.
  • Se till att flugan inte sitter för löst eller för tight.
  • Den näst viktigaste saken när det kommer till flugor är att se till att det passar med de resterande accessoarerna. Matcha med näsduken, men bär inte exakt samma mönster och färg. Det blir bara fel.
Här kan du hitta våra flugor.

Armbanden - de minst formella accessoarerna.

Det finns inte mycket att säga om armband förutom att de ser bra ut och att man bör matcha färgerna till resten av sin outfit. Ett annat tips är att tänka på formaliteten. Ett armband med antik krigarhjälm som motiv är nog inte perfekt på en galamiddag.

Se våra armband här.